zaterdag 1 april 2023

Dubbel genieten





 Ik heb het koud en het regent.  Vanmorgen weer aan een zoomcursus mee gdaan en dat is heerlijk maar ik had er niet zo op gerekend dat het koud zou zijn in het kamertje.


De ene keer zit ik in het kamertje en de andere keer in de kamer en daar is het warmer. Dat is afhankelijk van wat mijn lief graag doet. We ontlopen elkaar dan afwisselend en kunnen beiden gewoon ons ding doen.  Het is zo mooi dat al die mogelijkheden er zijn.  We hebben niet veel kamers en de huiskamer is dan wel heerlijk groot maar toch altijd genoeg ruimte om eigen dingen te doe waar de ander dan geen 'last' van hoeft te hebben.

Vroeger toen ik in een slecht huwelijk terecht was gekomen haalde ik me allerlei scenario's  in het hoofd  met het idee op wat voor manier ik zou willen leven en als ik daaraan terug denk dan is het allemaal gerealiseerd.  Dank zij de vergankelijkheid die nieuwe dingen mogelijk maakt. Nu is het de kunst om er volop van te genieten zonder me eraan vast te klampen want Alles is eindig en vergankelijk en als ik op het nieuws kijk dan zit de wereld vol onzekerheden.  Dan kun je twee dingen doen. Net doen of alles nooit verandert. Maar dat is niet reëel. Of leren op een goede manier met dingen om te gaan en te weten dat alles tijdelijk is. Voor mij levert dat gelukkig geen paniek bij voorbaat op maar tot nog toe dubbel genieten. 

5 opmerkingen:

  1. Wij praten wel eens over het feit,dat waarschijnlijk één van ons beiden overblijft. Dan is het nu heel fijn

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fijn Elly, je hebt het blijkbaar verdiend. Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had hier toch geschreven? Vreemd.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Spambox? Zo niet, dan reageer ik nog wel een keer.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Enfin, ik weet niet meer wat ik schreef. Maar als jij hebt geleerd goed met de dingen om te gaan en daar gelukkig mee bent, vind ik dat heel fijn voor je. En knap, want dat gedoe met de ogen is niet gemakkelijk om mee om te gaan.

    BeantwoordenVerwijderen