dinsdag 20 juni 2023

Lezen en uitrusten

 Het regent dt het giet. De buien vliegen horizontaal aan ons taam voorij. Misschien wordt het gras nu ook weer een beetje groen. 

Vanmorgen naar de huisarts geweest.  En wat ik al vermoedde is gewoon waar. Ik loop er al tientalle jaren mee. Heb ervoor in het ziekenhuis gelegen zo'n 25 jaar geleden en 8 jaar geleden nog een Endoscopie gehad en poliep weggehaald maar die darm is gewoon niet goed meer. Gelukkig geen kwaadaardige dingen maar leuk is anders.  We hadden een uitgenreid gesprek en alles kwam voorbij van Enoscopie tot stoma of eventueel toch eerst nog een buik echo. Op een Endoscopie zit ik werkelijk niet te wachten.  Het is niet anders dan het is en vezels zijn voor mij gewoon niet zo goedwant als ik last heb kan ik beter zachte kost eten. En verder wil ik het toch nog maar gewoon een beetje uitzingen want een zware operatie biedt misschien verlichting maar is ook niet niks. Had ik 10 jaar eerder moet doen denk ik dan. 

Vandaag dus ook alweer de hele dag buikpijn. Als jet te gek wordt een paracetamol. En verder ga ik zoveel mogelijk door met de gewone dagelijkse dingen en doe wat wel lukt.  Als het rustig is voel ik me een hele Piet maar de pijn zorgt voor extreme vermoeidheid en als ik dan maar even wat teveel  doe sta ik te trillen op mijn benen met een gevoel of ik er doorheen zal zakken. . En dus  doe ik het kalm aan of ga er gewoon lekker bij liggen of hangen.  Ze adviseerde me gelukkig ook niet om meer in beweging te komen.  dat is ook niet zo mijn ding ik zit liever met een boekje in een hoekje bij wijze van spreken en dat weet ze.  Dan vermaak ik me prima.  En met mijn super tablet op schoot in kleermakerszit kan ik ondanks vermoeidheid nog veel fijne dingen doen.  Ook zo met lezen op die appaaraten.


Over lezen gesproken. Wat is dat toch apart. Lees ik zo'n 25 jaart geleden een boek dat mij erg intrigeerde vn Barborka naar aanleiding van een studie in de Geheime leer vn Bl;avatsky. Ik kon er zo goed mee uit de voeten. Terwijl mijn vriendin me er al op attent maakte dat het ook veel dingen 'vastzette" maar ik dacht daar prik ik wel doorheen.  Nu wilde ik het toch graag nog eens lezen en kon het in pdf lezen op tablet. In het begin was ik even lyrisch o ja mooi dacht ik toen hij sanskriet teksten vertaalde en beschreef.  Maar op een gegeven moment las ik verder en dacht o wat vreemd nu kan ik me er helemaal niet meer in vinden en zette verschillende kanttekeningen bij veel citaten.  Ik wil er toch nog wel graag wat in verder lezen ook al storen me bepaalde uitgesproken opvattingen en definitieve uitspraken die ook anders geinterpreteerd kunnen worden en voor mij niet op die manier zo vanzelfsprekend zijn.  

Toch nog maar eens verder lezen Het  is zo langzamer hand vakantie van allerlei zoomsessies die ik volg en ik vind het heerlijk mooie teksten te lezen. Misschien kan ik er toch ook nog met mij n eigen wat minder definitive  interpretatie plezier uit halen. 


We zullen zien wat het wordt. 

2 opmerkingen:

  1. Ach Elly toch, nog steeds last van je darmen, ik weet het nog :-) Ook ik had daar jaren last van, nooit geweten dat er al die jaren een groot gezwel in mijn buik aan het groeien was, gelukkig niet kwaadaardig. ongeveer vijf jaar geleden kon ik de pijn niet meer verdragen, 3 weken geen ontlasting en de huisarts nam me niet serieus. Ik ben op eigen houtje in een weekend naar het ziekenhuis gegaan en ik kreeg daar gelijk een spoedoperatie. Mijn darmen waren finaal afgesloten door het gezwel, ik heb een jaar een stoma gehad, die is gelukkig weer verwijderd en het gaat nu goed. Wat die stoma betreft, daar is goed mee te leven hoor, geen pijn meer en wanneer je de juiste stomazakjes hebt kun je echt nog heel veel. Ik zwom er gewoon mee. Heel veel sterkte gewenst en ik hoop dat er iets voor jou is waar jij je in kunt vinden . liefs, geesje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lastige keuzes. Een echo is het minst belastend, denk ik. Al was het maar om te weten wat er gaande is.

    BeantwoordenVerwijderen