zondag 3 december 2023

Mijn kleine wereld

 Ik moet nog beteropmerkzaam  en langzamer gaan leven. Ik bedoel nog meer tijd nemen om echt te zien wat er staat.   Mijn kleine hersentjes vullen steeds meer in wat er niet is. Vooral met het kijken op de klok. Heel simpel.  Er staat een wekker met grote digitaal verlichte cijfers naast mijn bed en omdat de letters zo groot zijn en dichtbijstaan. vallen er stukken van de streepjes weg die de cijfers vormen , die vallen weg en dan vult mijn hoofd jn wat ik denk. 

Steeds vker kom ik tot de ontdekking dat ik dus in de verkeerde tijd leef🤣.

Nee het zien wordt er niet beter op

Het zelfde ggebeut dus met dat wat ik type. Mijn hoofd ziet andere dingen dan de werkelijkheid die mijn ogen niet meer zuiver waarnemen. Maar voorlopig zijn mijn teksten waarschijnlijk nog wel leesbaar. 

Dat invullen is natuurlijk ook wel makkelijk want daardoor kan ik een mooiere wereld maken  en geniet dus van alle halve waarheden waar  ik zelf de gouden randjes laan geef. Zoals de herfst. Uiteindelijk zie ik realistisch van de werkelijkheid nog genoeg om ervan te genieten.

Ik denk dat als mijn moeder dezelfde digitale mogelijkheden had gehad als ik dat ze nog heel wat langer van haar weinige zicht had kunnen genieten. Toen het met de grootletter boeken niet meer lukte moest ze stoppen met lezen wat ze zo graag deed. Ik heb het geluk van een mooi digitaal scherm waar ik een goed contrastrijk beeld heb en gelukkig ben ik er na dertig jaar oefenen handig mee.

En dan realiseer ik me weer  zo is het met alles. Als je er rcht iets mee wilt moet je er energie, tijd en oefening in stoppen. Met hap snap werk kom je niet echt tot resultaten is mijn ervaring.

Engels lezen was al niet eenvoudig maar lukte altijd wel voor wat ik nodig had voor mijn cursussen. Het was dus niet mijn ding om daar tijd en oegening in te stoppen.Maar dat wordt nu dus wel veel lastiger omdat ik niet als vanzelfsprekend in de flow de engelse woorden invul, wat ik wel in hetNederlands  doe. Af en toe moet ik dan wel terug zoeken omdat mijn hersentjes weer eens  ik een verkeerd woord hebben  ingevuld. Maar dat gaat nog altijd redelijk goed.. 

Nu zijn er ook vertaal apps die hele boeken vertalen en ik heb zo al een vertaald boek opgestuurd gekregen. Heerlijk dat kan ik nu moeiteloos lezen.   Zelf ook maar eens zo een appje uitproberen. 

Ik heb al een doos met kerstspullen naar boven gehaald en de speeldoosjes uitgestald. daar heb ik een hele verzameling van. In mijn kindertijd was ik daar al gek op en dat is nooit meer overgegaan. Dus geniet ik er nog steeds van.



Tegenwoordig schilder ik ook niet meer op de ezel met groot werk. Ik zit lekker aan de tafel en schilder hoofdzakelijk op papier A3 gewoon omdat ik zo graag schilder. Evenals het tikken dat doe ik gewoon ook omdat ik het zo leuk vind om te doen.  En dat allemaal aan de twee tafels die ik nu bij elkaar heb staan en waar ik lekker mee uit de voeten kan. En ook  nog eens lekker voor de verwarming hihihi.



Mimisschien is mijn wereld wel kleiner geworden maar ik voel me er lekker in. 

Wat hebben we het toch een heel lang leven al goed. Dat wordt me zo duidelijk als ik naar de TV kkijk r is zoveel ellende op de wereld en wij maar klagen en ons zorgen maken. Daar helpen we niemand mee en zeker ons zelf niet.

Als je er iets aan kunt doen doe het dan, dat helpt misschien en geeft een goed gevoel. Met zorgen maken boor je je eigen goede voornemens in de grond. Of... en dat is nog beter de zorgen geven je een enorme power om hard aan het werk te gaan. Maar als het je machteloos maakt, stop er dan mee. 



2 opmerkingen:

  1. wat kunnen de hersens ons dan voor de gek houden. Ooit met een ontsteking van de evenwichtszenuw zag ik kleuren zo helder,alsof ik LSD geslikt had. Gelukkig tijdelijk. Laat je je speeldoosjes af en toe spelen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zeker wel. Dat is zo leuk. Ik heb er ook gewone, zonder kerstversiering.

      Verwijderen