zondag 16 juli 2023

Op stap in Nunspeet en een dagje bijkomen

 https://myalbum.com/album/MmE6JDhA9GgVHS/?invite=4e621ec1-d5e6-4723-b47e-9b8bb7518d4f


zaterdag waren we naar jet Noord Veluws Museum in Nunspeet want daar hing werk van Eugène Brands. 

In de jaren tachtig was ik al bekebend met zijn werk maar was nog nooit in de gelegenheid geweest  het te zien. En nu las ik dat er een tentoonstelling van zijn werk daar te zien was. Dat wilde ik toch echt niet missen.  We hadden woensdag al zullen gaan maar toen ging het door omstandigheden niet door. 

Het leek me ook leuk even Nubnspeet in te gaan en rond te kijken ook dat plaatsje hadden we nooit bezocht. We waren ooit  in Harderwijk geweest maar nooit in Nunspeet.  Dus vertrokken we met vooraf eenmooi tochtje over de Veluwe 

Ik heb genoten van de tentoonstelling. Het was erg mooi en uitgebreid.  Beter dan toen ik een paar jaar geleden naar Leeuwarden ging omdat er werk van Anselm Kiefer zou hangen wat ook een van mijn favorieten is en wel een heel bijzondere.  Dat was zo'n tegenvaller. Er hing een klein werk van hem en dat valt dan zo in het niet bij de enorme gebeeldhoude werken met allerlei materialen en symbolen die ik in Bilbao in het Guggenheim ooity zag. Meters ghroot uitgemeten aan drie muren. Maar dit van Brands was zeer de moeite waard en voldeed volkomen aan mijn verwachtingen. 

Ik maakte een Album en als je nieuwsgierig bent geworden kun je hem onder de bovenstaande link vinden. met foto's op een goede kwaliteit die een voor een uitvergroot kunnen worden.  Een mooi systeem wat ik kreeg aanbevolen van een bekende. 

Nunspeet is een leuk [plaatsje met mooie huizen. 


Een echt vakantiedorp met alles erop en eraan. Markt en winkeltjes niet uitgesloten.


Ik heb eeb heerlijke dag gehad en  genoten. Maar vandaag even kalm aan want  de vermoeidheid is behoorlijk toegeslagen. Misschien toch een beetje over de grens rond lopen wandelen. Nu lekker een dagje bijkomen. 

2 opmerkingen: