zondag 24 december 2023

Ieder moment is er één

 Dag voor kerst en ik ben blij dat het ietsje beter gaat. Dat is toch een heel ander gevoel.  Niet dat ik zoveel moeite heb met ziek zijn hoor. Ik ga er gewoon lekker bij hangen liggen en zitten zoals het mij uitkomt.  Maar het is toch wel leuker als de kinderen met de kerst een kopje koffie komen drinken en een glaasje drinken dat ik er dan wat meer betrokken en weer wat gezonder uitzie.  Voor iedereen leuker en gdzellioger. 


Ik krijg steeds meer zin om blogjes te schrijven zonder me al te veel zorgen te maken over het regiment aan slagfouten die ik opver het hoofd zie. Het kost me veel moeite er zoveel mogelijk uit te halen en ik merk ook dat het zien steeds slechter wordt. Dat rammelen op het toetsenbordje is wel leuk en nog goed te behappen maar het controleren is niet leuk meder. De grijze vlek voor mijn ogen is groter geworden en de blinde vlekken niet minder.  Dus als het lezen te lastig wordt door de fouten , helaas dan moeten de enkele volgelingen die ik nog heb het maar opgeven. Ik rammel voor zover ik het leuk vind toch wel gewoon door op dat toetsenbordje. 


Go with the flow 

Een vriendin stuurde een overdenking  over de vele zelfhulpboeken die er op de markt zijn en verkocht worden..  Als ik het dan zo lees dan komt het op mij over alsof dat go with the flow zoveel makkelijker is en dt is nou precies wat ik niet geloof.  Iedereen heeft er wel de mond van vol. Het leven in het NU en dat soort kretelogieën  mwar zo makkelijk is dat niet want we weten niet eens wat er de hele dag in ons brein gebeurd. Hoe we geleefd worden dopor alle willekeurige gedachten en daar nauwelijks of geen grip op hebben.  Om in het zogenaamde NU te leven en andere kkrete echt in onszelf te leren herkennen en ook zo te leven  is het nodig om eerrtst eens in de gaten te krijgen hoe we meegesleept worden door alle gedachten die in ons opkomen en dat we daar echt geen grip op hebben. Terwijl daar echt wel mee gewerkt kan worden. Go wirth the flow betekent werkelijk NIET alles zo maar over je heel laten komen maar leren zien dat je dat honderd keer kunt zeggen maar dat dat geen zoden aan de dijk zet en er oefening voor nodig is om zo af en toe duidelijk te krijgen dat er gewoon aan gewerkt moet worden als je er echt iets mee wilt en meer in stabiliteit en rust wilt kunnen leven.


Fijne feestdgen allemaal en maak het gezellig. Ieder moment is eer één. 





7 opmerkingen:

  1. Ik wens je veel goede momenten de komende dagen

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben altijd blij als je er weer bent, het motiveert me om verder te bloggen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo aardig die glimlach die je op mijn gezicht tovert, Maar misschien zit het gewoon in jezelf om tegen alles in gewoon door te gaan. Ook ik twijfel zo vaak. Dank je Walter

      Verwijderen
  3. Fijn,dat je je weer beter voelt. Wat goed,dat je verder blogt en niet meer over mogelijk mistypen denkt. Tja,"the flow",ik probeer te accepteren wat er is

    BeantwoordenVerwijderen
  4. We lezen er wel overheen, hoor. En die flow, pff, die is soms niet makkelijk. Maar goed, ik wens je fijne kerstdagen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. en laat je vooral niet tegenhouden door wat dan ook. Ik weet dat ik ook steeds meer fouten maak maar ik heb zo een plezier in het schrijven dat ik gewoon doorga. liefs.

    BeantwoordenVerwijderen