zondag 31 december 2023

Niets is zeker

 Vanmorgen voel ik me toch weer wat beter Dan  gisteren.  Ik hoop dat het zo blijft en ben van plan straks een ommetje park te doen .  Het lijkt wel of ik steeds 2 stapjes  vooruit en  1 stap achteruit doe maar er zit wel vooruitgang in.  Gisteren heb ik ook heel erg vaak even geslapen.  's Morgens 's middags en 's avonds iedere keer een uurtje.  Het zal wel nodig zijn geweest want ook de hele nacht heb ik lekker doorgerurft en daar wil het de laatste jaartjes nog wel eens aan ontbreken.  Al met al. De wereld kleurt weer wat meer rose door die  mooie briul van mij. 


Vanavond zijn we het zoals alle jaren rustig met z'n tweetjes. Dw oliebollen haalden we gister al gehaald . Vroeger vond ik daar niets aan en had liever een appeflap  maar dat kwam omdat ik zo ontzettend graag snoepte en oliebollen vond ik toen niet zoet genoeg.  Maar nu ik beperkt of geen suiker gebruik voind ik oliebaollen heerlijhk. Dat is dan weer het voordeel als je smaak verandert naarmate je anders gaat eten of liever gezegd niet of nauwelijks nog snoept.

Met eze dgen was dat natuurlijk wel iets meer  maar ik ben niets aangekomen dus dat is wel goed gegaan.

Een of andere onverlaat heeft trouwens de heg die rondom ons appartement staat in puin gereden zonder er een bordje bij te zetten. Hij moet wel stokdronken geweest zijn. Een van de burgen heeft later overdag ook een autootje weg zien slepen  die kennelijk ook geraakt was.  De dader waarschijnlijk niet te achterhalen. 

Vroeger zag ik alle dingen rondom de flat   wel gebeuren  maar vanaf dat ik het toch niet meer zo goed kan waarnemen is mijn focus daarop ook veranderd en zie of hoor ik  daar nog maar weinig of niets van.

Als ik me zo goed blijf voelen als vanmorgen heb je wel kans dat ik vannacht ook even bij de bnuren ga met een glaasje proosten. Ze gaan verhuizen en zetten hun deur open voor nieuwjaarswensen en meteen een afscheid.  Wel leuk in zo'n kleinschalige appartement te wonen. Vooral vanaf we een gemeenschappelijke app hebben.  Daardoor is het contact ook wel verbetererd.  Het vreemde is dat je vlak bij en met elkaar woont maar elkaart maar weinig ontmoet. So'n app maakt de nodige contacten toch wat makkelijker.  Wel staat iedereen altijd klaar voor elkaar en kun je altijd een beroep op iemand doen. En ook dat is plezierig met zo n app. 

Zo af en toe kijken we wel eens om ons heen.  GHet is leuk om naar andere woningen te kijken  je weet maar nooit wat je tegenkomt en verhuizen vind ik gwen probleem voor zover dt nog haalbaar is. Zo langzamerhand denk ik dat er geen betere plek te vinden zal zijn dan waar we nu wonen met alle mogelijkheden binnen handbereik.  Nee we hebben het hier prima naar ons zin totdat het zelfstandig wonen niet meer haalbaar zou zijn en  zoals ik er nu over denk dan maak ik ook met een gerust hart de overstap naar totale verzorging in een verpleeghuis al hoop ik dat niet meer mee te hoeven maken. Maar ja  niets is zeker in dit leven. 

Goede jaarwisseling en veilige overgang naar het nieuwe jaar



3 opmerkingen:

  1. Hetzelfde gewenst. Mooi symbolisch, die brug.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Elly, bedankt voor dit mooie stukje..Zelf heb ik ook weer iets geprobeerd, het werd niet geweldig

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn dat er vooruitgang in zit, Elly. Ik zou het niet meteen long covid noemen, de vooruitgang gaat misschien langzaam. Fijne jaarwisseling!

    BeantwoordenVerwijderen