zaterdag 27 juli 2024

Dan blijft het gewoon gebabbel

 Filosofieën zijn gerelateerd aan spiritualiteit  Ze zijn heel bijzonder en geven vaak een pad aan tot meer inzicht en een beter leven. Dat is interessant om daar dingen over te lezen . Wijze uitspraken worden vaak in citaten opgeschreven of in korte kreten weergegeven. Prachtig.


 En dan kun je ze opschrijven of bewaren om jezelf er af en toe aan te herinneren, je er aan te spiegelen of ze je te herinneren als je ouder wordt. Dat je ooit iets interessants las.




Maart dat is ook een grote valkuil.Het helpt namelijk helemaal niets om je leven te verbeteren of om betere en andere inzichten of omstandigheden  te creëren. Net als de januari goede voornemensvan het nieuwe jaar komt er na een aand al weinig of niets meer van terecht. De filosofische  citaten blijven loze kreten die iemand ooit heeft uitgesptoken omdat hij of zij zelf door die ervaring heen is gegaan omdat hij of zij daar heel veel energie in heeft gestopt door ervan te leren. De filosoof is een heel leerproces door gegaan en heeft het daaraanvolgend ook zelf zo ervaren Maar dat betekent nog niet dat je er zelf ook maar iets aan hebt. Je kunt het er hooguit mee eens zijn en denken wat mooi, ja zo is het! maar daarna jblijf je het eigen leven leven met alle gewoonte patronen die je hebt opgebouwd van dien. 


Zelfs na kort durende cursussen verandert er doorgaans niets of eige lijk te weinig aan alle goede voornemens. Ze beklijvenniet echt e zakken vaakweer weg.


Pas door er dagelijks aan te werken en jezelf ermee te confronteren en oefent dan pas kan er echt iets gebeuren. zoals met alles, oefening baart kunst. Het is geen hap snap werk. Het verbeteren van je inzichten en je leven gaat niet vanzelf daar kun je aan werken en dat is de enige manier om het je werkelijk eigen te maken. zodat het je doen en laten gaat beinvloeden en je je eigen gewoontepatronen gaat doorbreken waar je niet altijd gelukkig van werd . De valkuilen waar je altijd weer intrapt Die veranderen dan langzamerhand omdat je er dagelijks op gaat letten en het in de gaten krijgt.


 Je zou dagelijk op zo een mooi inzict dat je je eigen wilt maken opmermzaam op kunnen zijn er bewust mee bezig zijn om er iets van te realiseren.

Opschrijven alleen zet geen zoden aan de dijk

Filosofieën  gaan over in spiritualiteit  tij dens de eigen beoefening en realisaties

Maar ja...wie doet dat nou of ziet daar de noodzaak nou van in?

Daarbij komt de persoonlijke  motivatie om de hoek kijken.

Update

Ter verduidelijking

Niets mis met gewoon gebabbel hoor

Gebabbel




3 opmerkingen:

  1. Jij hebt jouw weg om wijs te worden. Voor anderen,ook mezelf kunnen soms citaten,een boek of film en zelf een opmerking van de buurvrouw zo binnenkomen,dat het een proces van navoelen en veranderen veroorzaakt

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ... en wat een prachtig schilderij!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Om je schrijven binnen te laten komen, had ik eerst een kop koffie nodig! En ik vond het geen gebabbel, het is een andere kant van het gewone leven. Fijn om te lezen en we leren vaak het meest van het gewone leven.
    Maar zonder al de opgedane wijsheid die ik gekregen heb door 'dingen' te lezen ben ik anders 'gewoon' mezelf gebleven.
    En dat is goed.
    Dank voor je eerlijke gebabbel!

    BeantwoordenVerwijderen