zondag 22 september 2024

Zoveel om mee te leven met alles erop en eraan

 Dit is echt een dagje om voor pampus te liggen. Plotseling knap ik tot aan mijn enkels af.  Natuurlijk niet zonder reden. Het leven is heerlijk maar kan ook heel vermoeiend zijn als je 80 bent. 

Neeeee dat is niet anders dan een paar dagen voor ik verjaarde maar toen had ik  geen twee uur rondgelopen in het openluchtmuseum  en de volgende dag een etentje met zn zessen. Mijn twee zoons en vrouwen. Heel fijn was het. Infisch eten bij Batavia. Daar moet je dan wel eerst naartoe en we parkeerden de auto onder het station. Daar was ik al in geen eeuwihheid meer geweest. De laatste keer was geloof ik met Roos een fotografeer vriendin die helaas al is overleden . We deden een rondje Arbhem- fotograferen in 2012. Later reden Fer en ik er wel vaker aan voorbij maar er is intussen zoveel veranderd.

En dan merk ik hoe slecht ik zie. Hoe lastig het is om in het voorbijgaan zoveel nieuws op te nemen, op de weg te letten.te zien en binnen te laten komen. 

Wat een schitterende overweldigende ruimte en architectuur in de hal van het station  en dan buiten is het een heel onbekende omgeving  geworden. Ik zou veel meer tijd nodig hebben om het allemaal te kunnen zien want het duurt kang voor ik alles visueel gescand heb.  En zoveel mensen. Ik liep aan de arm van Fer die me overal doorheen loodste. Dat allemaal was al een bojzondere ervaring die veel indruk op mij maakte  maar me ook veel te denken gaf over de manier van leven waarin ik nu zit die zo totaal verschilt van vroegere ervaringen. Een grote drukke wereld die me niet meer eigen is maar desalnietemin bijzonder. 

Mijn schoondochter wees me daktereassen met lampjes aan waar ze nog niet gewwest was en nog graag eens naartoe zou willen.  Ik kan me zo voorstellen hoe spannend dat allemaal is als deze kleine wandeling bij nij al zoveel nieuwsgierigheid oproept dan is het batuurlijk heel dpannend als je al die dingen gewoon nog doen kunt en dat ook wilt doen. Maar aan de andere kant ook het gevoel van o heerlijk ik hoef of moet dat allemaal ook niet meer . Dit even te ervaren  is leuk maar ik voel me zeer senang in nijn kleine wereld en geniet van dat wat zo plotseling op mijn pad komt. 

Het werd een heerlijk avondje met de kinderen. Lekker eten en dan doe ik zo voorzichtig daarmee maar het was toch teveel en moest ik het vanmorgen bezuren. Knapte af zoals ik al schreef tot aan mijn enkrls met buikpijn etc. Ikhgad de hele dag de tijd om ervan bij te komen voor en gelukkig, vanmiddag was ook dat leed weer geleden. 



Ik zie dat ik in 2012 nog helemaal geen fotootjes gemaakt had van die enirme hal.



Dus heb ik maar een foto van Google geleend



2 opmerkingen:

  1. En zo heeft alles zijn tijd. Rust en in de natuur zijn is ook heerlijk. Niet meer mee hoeven draaien in de hectiek van alle dag. Fijn dat je weer bent opgeknapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij prettige activiteiten vergeet een mens rekening te houden met leeftijd en energie. Fijn,dat je zo genoot en snel weer opkrabbelde

    BeantwoordenVerwijderen