maandag 6 mei 2024

Iets anders

 Ik heb even heel veel andere dingen aan mijn hoofd. Allerlei zaken



 


die ook heel leuk zijn zoals het hele leven voor mij veel goeds betekent. Dingen waar ik energie in kan stoppen en die waardevol voor mij zijn

Ik geef de blogjes over bewustzijn ern nummer mee.  Ik zou ze het liefst in een aparte noemer in dit blog zetten maar ik kom er nu nog niet aan toe dat uit te zoeken. 

Dit is ook weer de tijd om meer te fotograferen en met bewerkingen bezig te xijn. De foto s plaats ik wat meet op Facebook. 

En ik ben weer volop aan het lezen. Zojuist heb ik het gesproken boek uit van Milan Kunderela. Ik wist dat het mooi was want ik had het jaren geleden gelezen en echt, het klopte.

Nu bennik begonnen net een herhaling van Etty Hillesum. Ook zo bijzonder maar ook weer heel anders. 

Dat herlezen komt omdat ik zoveel boeken heb weg moeten doen en ze nu  op e book terugzoek zodat ik het toch nog kan herlezen.

En intussen schrijf ik weinig over de toestand in de wereld. Niet omdar ik me er niet mee bezighoud. Integendeel. Ik voel me zeer betrokken bij al het leed dat door allerlei omstandigheden en   door mensen elkaar aan wordt gedaan. Ik kan er direct biets aan toe of afdoen. Het enige wat ik op dit moment kan doen is mijn ogen er niet voor sluiten enzoveel mogelijk mijn eigen gedrag in de gaten houden zodat ik niet verval in agressieve gevoelens tegen wie of wat dan ook.  Dat is slechts olie op het vuur.  



3 opmerkingen:

  1. Etty Hillesum, wil ik ook weer opnieuw lezen. Wat fijn dat er luisterboeken zijn, Elly.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik probeer mijn ogen er wel voor te sluiten want anders is het voor mij niet te doen. De angst, stress en wanhoop wil ik zo min mogelijk voelen. Zoals ik altijd tegen mijn hele zieke vriendin zei; we gaan pas huilen als het zo ver is.
    Ik word nu al gek van de toestand van de natuur en de hele aarde en de mensen die maar door blijven gaan want ze hebben geld dus ze hebben er recht op.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Heel verstandig om naar je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden te handelen. Dat is het beste dat je kunt doen. Dank voor je reactie Hélène

    BeantwoordenVerwijderen