zaterdag 26 november 2022

Transmissie

  In verband met het schilderen bij de KWA ban ik als aanloopje bezig geweest met verandering en en daarbij was ik hoofdzakeljk bezig met verval. Dat was ghoed zichtbaar bij ruines dus ging ik daarmee aan de gang. Maar nu gaat het de andere kant op en gaat het opver transmissie en dan denk ik over  het keren van het verval en de teloorgang van de wereld  door de uitbuiting van de happy view die de  kliomaatproblemen en vele andere problemen veroorzaken. Die veranderiong  om zetten via transmissie. Alle mogelijkheden die de wetenschap heeft gecreëerd, gebruiken in  het vormgeven vaN nieuwe innovaties en een andere manier van leven. Want een andere manier vn leven dat is wat de mens in zijn algemeenheid eraan zou kunnen doen. Inleveren waar dat mogelijk is en het zou al veel schelen als we ieder voor zich daar zoveel mogelijk aandacht aan zouden besteden en niet alleen erover nadenken maar ook de daad bij het woord zouden voegen.  

 Mijn gedachten houden zich steeds meer bezig met transmissie.  Zoals we er tegenwoordig over horen en waar het nieuws en de informatie vol mee staan is  transmissie  het leren omgaan met verandering die noodzakelijk is omdat we de boel zelf verziekt hebben,  We hebben maar geconsumeerd en de bomen reikten tot in de hemel maar dat lijkt nu niet meer zo te zijn. De tekorten en de teloorgang rijst de pan uit en deze moderne maatschappij komt op de helling te staan.   Daar los van komen en een andere manier van leven vinden om met alle problemen om te gaan valt nog niet mee.  Dat vereiast een menrtale verndering en inzet/. 

Dat is een enorme omschakeling waar velen zich het hoofd over breken en er allerlei theorieën over ophangen hoe dit zich zo soepel mogelijk kan ontwikkelen En het blijft voor mij de vraag of het wel mogelijk is het soepel te laten verlopen want nu op dit moment zijn er al hele volken die er de dupe van zijn en dat kun je beslist geen soepel verloop noemen. Dat is in de eerste plaats ellende.

  De happy view, oftewel WIJ zijn zo gewend geraakt aan de gemakken van deze tijd en hebben geen rekening gehouden met de eindigheid van alle mogelijkheden. Een gebrek aan grondstoffen door het uitbuiten van de aarde en vervuiling van het ecosysteem en de lucht het houdt niet op en zoveel meer dingen die enorme gevolgen veroorzaken .Zoals het altijd weer opnieuw gaat, beginnen we  te laat ons aan te passen en maatregelen te nemen.  Het is zelfs zo erg dat we nauwelijks door hebben wat ons boven het hoofd hangt en we gewoon doorgaan met consumeren alsof er niets aan de hand is. Slechts een enkeling in verhouding tot de miljarden mensen op de wereld die  werkelijk  zijn uiterste best doet de wereld te redden door er individueel  iets aan te doen> Maar is dat genoeg?. Genoeg wordt het als de groep van enkelingen groeit.

Hoe autonoom we ook willen zijn we nlijven toch het liefst in de gewoontepatronen van onszelf met de massa doorhobbelen. Tegen de stroom in zwemmen als voorloper van de verandering is maar weinigen gegeven. Dat vergt inderdaad een mentaliteitverandering en inzicht krijgen in wat heilzaam is voor mezelf en anderen. 

Wat zijn wij mensen altijd weer hardleers. 

En toch ben ik blij na dit kommer en kwel verhaal met ieder die op persoonlijke wijze wil kijken en de ogen openwil doen.  Iedereen die al is het weinig, precies datgenen doet wat net iets meer is dan wat makkelijk is. Laten we ervoor gaan. Misschien is het niet voor onszelf maar dan is het  voor de kinderen. 

En hoopvol is het, al gaat het langzaam dat steeds meer mensen doordrongen raken van de noodzakelijkheid van transmissie op allerlei gebieden en ook op het persoonlijke vlak door een andere instelling in onszelf te creëren .Een instelling die niet alleen maar draait om het eigen perspectief maar breder is dan slechts ons eigen voordeel van dit moment, 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten