zaterdag 21 januari 2023

Essentie en diepgang

 

 Ik vind het zo ontzettend leuk om achter het toetsenbord te zitten en te tikken. Het liefste zou ik een heel boek willen schrijven. Dat deed ik jaren geleden al . Mijn autobiografie, maar veel meer zou ik als boek ook niet kunnen. Korte stukjes en beschouwingen ach dat wil er nog wel uitkomen maar veel verder dan dat gaat het niet. 

Zo af en toe schrijf ik de herinneringen op die mijn moeder me ooit vertelde  en andere herinneringen van mijzelf maar ook daar strand ik want het zal nooit een heel boek worden en het blog is is redelijk ongeorganiseerd 

https://langgeleden.wordpress.com

 Het is puur het tikken dat me boeit en dan  op  schrijven wat in mijn hoofd opkomt. Af en toe teruglezen is ook wel leuk.


Ik ben nog eens even aan het stoeien geweest  met dat blogje vol herinneringen maar krijg er toch niet 100% grip op met al die menu's, pagina en blog mogelijkheden.  Wordpress werkt een beetje anders dan Blogspot. En daar zit ik niet meer zo op te wachten, Als ik me daar weer echt in zou moeten verdiepen dan hield ik werkelijk geen tijd meer over om te schilderen.

Dat doet me ook weer denken aan verschillende systemen die ik dan moet beheersen om eruit te halen wat erin zit. Daar heb je het weer. In het dagelijks leven is het niet anders dan in spiritualiteit, tradities en religies. Het is handiger als je ergens voor hebt gekozen om dan niet de hele tijd van het een op het ander over te springen. Dat geeft geen verdieping. Dan is het veel moeilijker om de essentie en het volledige gebruik erban te kunnen overzien. Alleen maar een hoop informatie in het hoofd waardoor ik makkelijker in verwarring zou kunnen raken.  Je kunt niet alle mogelijkheden die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben  op één hoop goopien. En zo is het ook met spiritualiteit.  Het is een hele toer om daar ook de diepgang en essentie uit te halen voor jezelf. Want juist in de doorleefbaarheid zit het goud. En mij is gebleken dat wanneer je de diepgang en waardevolle dingen uit spiritualiteit gaat halen er veel dingen in de wereldlijke chaos zijn die op hun plek gaan vallen.  Maar... er is zoveel zgn spiritualiteit op de markt dat je het goud eerst moet kauwen voor je zeker weet dat je goud gevonden hebt. 


Maar ik wil nu toch weer even de tijd nemen om te kijken of dit blog wel laat zien wat ik wil laten zien.  Want er kan best een linkje ergens in de zijkant of zo komen naar mijn herinneringen. Oook makkelijk voor mij om er naartoe te serven. Want soms kan ik  mijn eigen dingen niet eens meer terug vinden. 




2 opmerkingen:

  1. Wat jammer dat niemand hier reageerde. Zo'n waardevol blogje. Het sluit aan bij de gedachte: het maakt niet uit welk geloof je kiest, als je er maar met hart en ziel voor kiest. En zo is het dan ook met de esoterie. Als je geen keuze maakt, ga je je energie versnipperen en kom je met lege handen de hemel in. Zou dat trouwens erg zijn, hard je best doen en toch achteraf constateren dat je niet voldoende, of de juiste keuze hebt gemaakt. Of gaat het meer om de oprechte en hoge intensiteit waarmee je je zoektocht hebt voltooit? Ik geloof daar wel een beetje in. Want hier op aarde krijg je nooit antwoord op de vraag of jou pad nu het enige echt goede is, of een van de vele echt goede of dat het geen wezenlijk verschil maakt. Iemand die gekozen heeft, glimlacht nu. Hij heeft gekozen en ik niet.
    Meer weet ik er niet over te zeggen. Ik geloof niet in die ene, zaligmakende oplossing.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begon dit blog met gesloten reacties. Ik Ik schrijf hier uitsluitend over mijn eigen ervaringen en mijn eigen werkelijkheid van alle dag. Niet over geloof en waarheid maar over zelf onderzoek in doen en laten. Misschien wordt het wat duidelijker in het blogje dat ook onder de koptekst staat. Maar leuk dat je er weer bent en bedankt voor je reactie.
      https://ellyseigenwijze.blogspot.com/2022/01/waarheid-bestaat-niet.html?m=1

      Verwijderen