maandag 28 augustus 2023

Nukkigheid

 Nannie schreef 


Ik wil niet vervelend doen hoor maar ik kan er niet bij dat je geen nukkige buien hebt over dat verlies elly

Ik heb daar toch maar ens wat beter opgelet. En kwam tot de ontdekking dat ik af en toe best een  nukkige bui heh en tot nog toe niet zozeer over het achteruitgaan van mijn slecht ziendheid maar waarvan dan wel?

Misschien begin ik een beetje moe te worden van een gebrek aan energie. Tot voor een jaar of tien kon ok nog enthousiast een  nieuwe dag beginnen maar het begint al met iedere morgen vermoeid zijn bij het opstaan.  En als ik dan ook nog lees ofhjoor dat iemand van mijn leeftijd vol energie vertelt over uitjes en verjaardagen die ik totaal niet meer zie zitten en veronderstel dat ik daar heus wel vrede mee heb maarja  dat is op dit moment gewoon op zoals de vlag erop staat.  Misschien mis ik die energie toch wel maar wil het niet toegeven omdat  ik vind dat ik een ontzettend goed leven heb. Dat moet toch de boventoon  voeren, vind je niet? 

En als dan de tv nu aangaat en voor de zoveelste keer Max voorbij komt dan stop ikzonder iets te zeggen, want als ik dat wel zou doen dan zou mijn lief onmiddelijk iets anders aanzetten en dat wil ik helemaal niet veroorzaken.  Dus stop ik nukkig de oortjes met mooie muziek in mijn oren en al typend op mijn telefoontje deze keer, is die nukkigheid toch alweer verdwenen. Want wie kan er nou nukkig blijven on met  zulk mooie muziek onder zulke riante omstandigheden. 

En over die slechter wordende ogen ... ja K .. dat is vervelend. Heel vervelend. Maar ik verbaas me er ook steeds weer over wat met alle vergroot brillen en digitale hulpmiddelen nog wel mogelijk is. 


Fijne avond allemaal

 We gaan nieuws kijken. De blijheid moet toch echt uit onszelf komen 😁



3 opmerkingen:

  1. Ik doe het al jaren met beperkte energie, en ik kan eerlijk zeggen: met wat schipperen hier en daar kan ik nog een heleboel. Ik heb wel moeite gehad met de pijn die ik steeds meer met lopen had, maar dankzij een goede fysio gaat dat nu steeds beter. Pijn hebben is moeilijk naast je neer te leggen. De truc wat energie betreft is: jezelf niet met anderen gaan vergelijken.
    Gelukkig is er nog veel te doen aan hulpmiddelen voor je slechter wordende ogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij is er verschil tussen af en toe verdriet hebben over wat niet meer kan en verzet tegen de huidige situatie. Ik denk,dat elk mens daar anders in is. Mijn man kan soms echt kwaad zijn over zijn beperkingen en pijn. Daar hadden we een wrange oplossing voor. Koffiedrinken bij vriend B,die helemaal verlamd in een rolstoel zat. Kom je dankbaar thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Met Judy eens, jezelf niet met anderen vergelijken. Acceptatie is een groot goed, maar soms lukt het even niet.

    BeantwoordenVerwijderen