vrijdag 5 januari 2024

Lift service

 Toen we woensdag om twee uur naaa een afspraak moesten merkten we dat de lift het niet deed want de buren stonden in de gang. Wij moesten weg  en onze eééne trap lopen we toch meestal.  Buiten gekomen zagen we dat  de brandweer eraan kwam. Wat een gedoe. De lift is tegenwoordig  vaak niet in orde en we hebben er regelmatig problemen mee.  Maar wij moesten vertrekken. 

Om vier uur kwamen we terug en stond de buur van de bovenste verdieping in de gang beneden op haar man te wachten die van de dagbehandeling thuisgebracht zou worden maar met rolstol en al  kom hij niet naar boven gebracht worden..  Er was wel om twee uur  melding gemaakt bij de service dienst van de liftstoring  maar nog niemand gekomen.  Ik bracht een kiopje koffie naar beneden en buuv kon op mijn rollator zitten. 

Uiteindelijk werden ze door de buuv van de begane grond die eerder niet thuis was opgevangen.  De liftsevice kwam pas om 18.30.  

Op onze burenapp deden de boze appjes de ronde. We waren het ggezamenlijk erg eens. Dit kan niet.  Het Is toch niet normaal dat je meer dan 4 uur op de service moet wachten.  Je zal maar vast zitten in de lift. En als je op de alarmknop drukt komt de brandweer wel maar at is ook niet gratis. Die rekening komt nog wel. Het ergste was het in dit geval voor de wachtende buurvrouw en haar man in de rolstoel. 

Werk aan de weinkel voor de commissie die er achteraan moet want dit kan zo niet, daar zijn we het allemaal wel over eens. 

Er wonen meer rolstoelers in de flat die afhankelijk zijn van de lift.  Al staan we  dan allemaal klaar voor elkaar en wonen er ook jongere mensen in deze flat sevice hoort bij de voorziening van de lift en daar wordt door de firma die we nu hebben slecht aan beantwoord.




5 opmerkingen:

  1. Wat een triest gebrek aan service. Gelukkig,dat de rolstoelmeneer werd opgevangen. Opgesloten in een lift is ook eng. Ooit maakte ik dat 2 uur mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Min of meer verplicht een lift moeten gebruiken is soms een ramp...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is nu net iets wat je schreef waar ik zo een hekel aan hebt. En dat zijn inderdaad de liften want vast gezeten heb ik ook al eens. En dat is echt niet fijn want kan niet zo goed tegen kleine ruimten. En mijn man was er toen ook bij dus was er niet alleen in gelukkig. Ze kwamen toen daar ook snel. Wel lief dat je een kopje koffie gaf en een zitje. Maar dat die service zo laat kwam kan niet door de beugel en kan begrijpen dat vele boos waren. Hoop dat de klachten bij die service nu wel in behandeling worden genomen. Zeker als je een rolstoel zal hebben of je bent slecht terbeen dan hoort een lift het wel te doen en zeker eens goede onderhoud ontvangen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow, dat is echt erg. Hoop dat jullie iets vinden om hier verandering in te brengen. Want dit kan inderdaad niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb jaren geleden bij mijn ouders in de flat wel eens vastgezeten. Dat duurde nog geen uur, maar was wel reuze vervelend. En met rolstoel nog erger. In de flat van mijn ouders kon je in een tweede trappenhuis nog wel de lift gebruiken in geval van nood.

    BeantwoordenVerwijderen