maandag 9 januari 2023

Slaapritme

  Het lijkt wel alsof  ik steeds minder slaap nodig heb. Vaak slaap ik amper vijf uur en wordt dan waker. Lig drie uur wakker en dreig het laatste uurtje weer in slaap te vallen.  Het lastige is dan dat ik net in een vaste slaap val als de wekker afgaat en ik duf en akelig ben en veel tijd nodig heb om bij te komen. 

En daat vind ik helemaal niet lekker. Dus nu zit ik om zeven uur te typen omdat ik straks naar de KWA wil om te schilderen en dan op tijd op moet. Als ik geen afspraken heb kan ik wel langer blijven liggen en dan is op de vroege morgen in slaap vallen niet zo erg want dan kan ik gewoon op mijn gemak opstaan. .

Dat rare slaap ritme schijnt een gewoonte te zijn geworden enkrijg ik zo af en tpoe echt slaap  te weinig. Maar ik erinner me dat ik dat als kind ook al had en mijn moeder me dan een dagje thuis hield omdat ik me gewoon beroerd voelde. Nou ja dat is dan met een dagje ook weer oppgelost. en gaan we weer vrolijk verder. Als je ouder wordt lijk je weer kinderlijker te worden. 😆🙈

Zo en dan nu me klaarmaken en de tas inpakken om weer voor de eerste keer in het nieuwe jaar te gaan schilderen.  In de kerstvakantie heb ik daar niets aan gedaan en ik hoop weer een



beetje geïnspireerd te raken door mijn schildervrienden. 

3 opmerkingen:

  1. Tja, het lijkt een leeftijd kwestie...heb er ook last van. Deze nacht erg goed geslapen, maar word dan toch moe wakker!
    Eerst maar even de ontbijt verplichting afhandelen en dan maar weer m'n bed in....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik herken het, Elly. Het gaat beter als ik wat valeriaandruppeltjes neem voor het slapen gaan. Maar dan nog ben ik vroeg wakker. Schilder ze! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Las een keer,dat een nachtrust in twee delen in de middeleeuwen heel normaal was. Midden in de nacht bij de buren op bezoek en daarna verder slapen. Geef mij mijn eigen bed maar.

    BeantwoordenVerwijderen