woensdag 9 augustus 2023

De logica en oneindigheid van dat wat niet te begrijpen is.

 Dat is wat mijn hele leven onder al mijn doen en laten heeft gezeten. De drijfveer in mijn handel en wandel in mijn denken en doen. Een zoektocht die geen zoektocht is maar een bewust leren ervaren van wat er is.

De logica zoeken in dat wat niet te begrijpen is. De logica zoeken omdat ik nu eenmaal mens ben en die mogelijkheden in dit mensenleven zoveel als mogelijk wil gebruiken.

Het ongrijpbare zien, voelen waarnemen en ervaren omdat er niets is dat vastgezet kan worden is het altijd aan verandering onderhevig en nooi onveranderlijk.

Wat in mij leeft is een levende ervaring van alle gewaarwordingen.Dat wat  komt en beweegt kan niet anders zijn dan ook weer verdwijnen en opgelost worden zoals  bladeren aan bomen en wolken aan de hemel om steeds weer terug te keren en oopnieuw  vorm aan te nemen of  en nieuw leven te komen. Nooit identiek aan wat was. Altijd weer onder nieuwe oorzaken en omstandigheden.  

Wat is dan die drijfveer wat stuurt mij aan.  Wat is de grondtoon van mijn leven. Waar haal ik het zinvolle vandaan?

Dat is het hier en nu waar alles zichh afspeelt en waar de mogelijkheid aanwezig is er uirtdrukking aan te geven aan alles wat voor mij zinvol is.  Uitdrukken  in aanwezig zijn, in communicatie met alles en iedereen in onderlinge afhankelijkheid. Alleen in onderlinge afhankelijkheid is leven mogelijk Het een kan er niet zijn zonder het ander. 

Alles gebruiken binnen de mogelijkheden die ik heb. Openingen creeren in vastgelopen denkenpatronen.  Daar ga ik voor.  Dat is voor mij de essentie en het zijn de oneindige  mogelijkheden  van het mens zijn. 



3 opmerkingen: