zondag 13 augustus 2023

Gewone insecten en vlinders in de zoo

 Ik kan het niet laten en ben weer eens met een nieuw blog begonnen. Niet dat het op dit blog iets uitmaakt dat blijft gewoon. Maar ik wilde toch wat meer schrijven  over de jaren en het verloop der dingen die mijn manier van  leven bepalen. Ik schrijf nou eenmaal graag.

Daar komt bij dat ik geniet  van het opzetten van zo'n  nieuw eenvoudig blog. Ik vind het leuk als het er dan weer anders en goed uitziet.  Misschien steek ik dit blog 'eigen wijze' ook weer een keer in  een ander jasje. Ik houd van veranderingen denk ik. Vroeger was ik altijd met de meubeltjes aan het schuiven in  de kamer. Nu doe ik het op allerlei andere manieren. Zoals een blog veranderen of spelen met foto's  of schilderijen.

Maar dat nieuwe blog houd ik dus net als mijn kladblog voorlopig privé. Terwijl ik erop schrijf komen er dan weer allemaal nieuwe ideeën naar boven. Ik zou op een gegeven moment hoofdstukken of uiteindelijk misschien het hele blog onder de noemer labels ook hier openbaar  kunnen plaatsen.

Zover is het nog niet. Plannen genoeg om mee te werken.

We waren weeer in Burgers Zoo. Niet zozeer voor de dieren achter de tralies maar meer voor alles wat daaromheen ook te beleven is. De bloemen insecten vogels en muizen. Je staat er versteld van wat voor mooie dingen  rondom gebeuren.  Zoals  deze groene houtpantserjuffer. Die fotografeerde ik ook in de dierentuin




En ook de stadsreus snoepte van de bloemen in de zoo. Hij ziet er gevaarlijk uit maar het is een groot uitgevallen zweefvlieg.



En als laatste decitroenvlinder die op de vlinderstruik honing snoepje. Het 



Daarna vergreep ik me aan de exoten in de mangrovehal. Daar was het weer een gefladder van jewelste. 

2 opmerkingen:

  1. Weer terug op Spijkerbed... dus bij mij werkt het anders

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Fantastisch dat juffertje. Zo fijntjes uitgevoerd. Wat is de natuur toch prachtig, waarom zijn we daar zo slordig mee.

    BeantwoordenVerwijderen