zaterdag 12 augustus 2023

Niet alleen voor kinderen.

 Het was toch echt veel leuker dan ik van te voen zou bedenken.  Wat kan de mens toch geweldig creatief zijn.  Dat zag ik wel in het spoorwegmuseum in Wintyerswijk.  



Mijn lief wilde er graag naar toe en we konden het combineren met een bezoekje aan kasteel Ruurlo. Altijd goed. Een heerlijk ritje door de prachtige Achterhoek. Ook onderweg kon ik me weer uitleven met fotootjes maken, 

Dus naar winterswijk. Het museumpje wordt gerund door vrijwiulligers en dus konden we niet naar binnen met de museumjaarkaart. Maar 6 euro is niet onoverkomelijk. 

De dame die de kaartjes verkocht zorgde ook voor de koffiebar en toen ik later met haar aan de praat raakte  was het  duidelijk dat ze een drukke dag had. 




  Voorbij de ingang was meteen de koffiebar. Dat  zat dus wel goed. Toch eerst even rond kijken en vervolgens zag ik een hoekje waar een kinder spoorbaan was ingericht  waar kinderen  vrij gebruik van konden maken, 


In eerste instandite overzag ik de enorme bbaan die om de hoek tevoorschijn kwam met één blik om later met bewondering naar aalle details te kijken. 


Er waren allemaal drukknopjes te bedienen voor de kinderen  maar ik vond ze ook leuk, waarmee ze dingen in beweging konden zetten en doorkijkjes  op ooghoogte van de treinplaat waar je gebukt doorheen lon kijken dan kreeg je een soort panoramische blik maar de kibderen moesten  wel op krukjes gaan staan die ze rondom de grote tafel met zich mee namen. 


Het leukste  vond ik het mannetje boven in de lantaarnpaal. Als je op het knopje drukte.  Riep hij: Ik heb  de hamer laten vallen en dan kwam hij van de ladder naar beneden om later weer naar boven te gaan. 


Dus snel mijn zoon laten zien dan kan hij er met zijn kleinkinderen in de vakantie  een bezoekje aan  brengen/.  De openstelling is niet dagelijks maar beperkt. 


1 opmerking: