zaterdag 20 januari 2024

Het tij verkeert

 Iedere keer verandert er weer iets  aan de programma's op internet. Zoals met alles in de hele wereld is er niets dat hetelfde blijft.  Ook ik niet en het wordt steeds lastiger om alle veranderingen waar ik toch mee zou willen werken bij te benen. 

Het lukt me bijvoorbeeld niet meer om heel eenvoudig mijn fotootjes op google foto op te laden waardoor ik ze daarna ooksimperl op mijn telefoon of tablet te zien krijg.  En waardoor dit nu plots al een tiijdje niet meer lukt is me een raadsel. Misschien kom ik er nog achter want eigenwijs als ik ben blijf ik het proberen . Maar ja op een gegeven moment geef ik de moed maar op want misschien heeft het wel iets te maken met het verdien model van google. Ik maak namelijk niet doorlopend back ups op google van mijn foto's. Ik kies ze liever zelf uit want als ik wel die backups zou toestaan dan zouden binnen de kortste keren mijn data vollopen en daar zit ik niet op te wachten. 

Ik denk ook regelmatig na over hoe ik verder wil gaan met die foto hobby.  Ik denk dat ik daar voor mijzelf ook maar weer eens een ander systeem in moet bedenken want de manier waariop ik nu maar raak schiet geeft heel veel werk om daarna de beste eruit te zoeken.  Ik moet me maar eens aanwennen om niet meer met de repeatknop te werken. 

Het wordt trouwens in meerdere opzichten steeds lastiger. Mijn zicht is toch de laatste tijd wel achteruit gegaan en nu die doofheid erbij. Ook daar moet ik me maar eens anders in op gaan stellen en een weg zoeken om er op een lager pitje met al die hobby's mee om te gaan want dat lukt op dit moment niet meer zo goed.  En die doof heid dat kan nog wel even duren krijg ik zo lanzamerhand  in de gaten en aLals het tij verkeert moet je de bakens verzetten. 



Het is ook wel erg....

Privacy is ver te zoeken. Ggogle lijkt overal mee te kijken. Ik heb dit nog niet gepubliceerd en er als ik mijn telefoon open  komt er een berichtje op  binnen van google over automatische  back ups of gewoon alleen van zelfgekozen foto's.  

Het ziet ernaar uit dat ik er toch weer in kan komen en zelf kan bepalen wat ik oplaad. Even uitproberen.

Deze bijvootbeeld van een stekje dat ik kreeg van een vriendinen en nu hij groter wordt zette ik hem in een nieuw potje. Ik ben  blij met het resultaat. 


En inderdaad, het werkte weer. Gefotografeerd op mijn telefoon en op google foto geupload  . En dan via mijn grote  tablet op de blog. 

4 opmerkingen:

  1. ja, privacy, eng, he? Maar toch, doorgaan, he? Want er is zoveel ook heel erg leuk aan. En ik ben echt trots op "ons", mensen van mijn generatie, dat we er net zo mee om gaan als mensen die niet anders kennen.

    Steeds slechter zien en horen, ik vind het erg, Elly. Maar des te bewonderenswaardig, hoe je omgaat met dingen. Petje af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik kom vreemde dingen tegen door internet... dan neem ik meestal even een pauze....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik begrijp dat jij je apparaten synchroniseert, klopt dat? Dat is iets wat ik niet wil, dat alles overal binnenkomt. Ik blog ook niet op mij telefoon, me veel te klein. Privacy is ver te zoeken ook al beweren ze anders. Daar moet je echt zelf opletten. Wat vertel ik wel en wat niet. Zelfs het gluren bij de buren in blogland wordt opgemerkt en geregistreerd. Onlangs nog de ervaring opgedaan dat foto's uit mijn jeugd op facebook circuleren, ik zit daar zelf niet op, maar anderen strooien daar dus, ongevraagd, rustig mee rond. Ik bewonder je doorzettingsvermogen!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Zo moeilijk voor iemand met een ogen-hobby,als dat minder goed gaat.Ik hoop,dat je nog voor tijden creatieve oplossingen vindt.

    BeantwoordenVerwijderen